MiTerra

100 ml szklana butelka

500 ml szklana butelka

1 litr metalowa puszka

500 ml metalowa puszka

5 litrów metalowa puszka

250 ml metalowa puszka

  Wielokrotnie nagradzana, najwyższej jakości  Kreteńska oliwa z oliwek extra virgin z  pierwszego tłoczenia, pozyskiwana wyłącznie metodą mechaniczną. Pochodzi z gajów oliwnych w Heraklionie na Krecie i wytwarzana jest z wybieranych ręcznie oliwek odmiany „Koroneiki”. Charakteryzuje się wyjątkowym smakiem świeżej oliwy z pikantną nutą.

  Nazwa i dekoracja tej oliwy nawiązują do :”Rytualny taniec bogini Matki Ziemi  (1500r.p.n.e.)” MiTerra oznacza „Moja Ziemia”, ale w języku greckim oznacza również „Matkę”. To bardzo zobowiązujące. Dlatego twórcy oliwy uczynili wszystko by powstawała ona z szacunkiem dla otaczającego świata. 

  Oferowana przez nas oliwa pochodzi z tegorocznych zbiorów 2019, a kwasowość tej partii wynosi 0,36%, co potwierdza analiza chemiczna.  Oliwę o niskiej kwasowości uzyskuje się z oliwek świeżych, nie do końca dojrzałych, nieuszkodzonych, przetworzonych w krótkim czasie od zbiorów. W oliwkach zbyt dojrzałych i zbyt długo przetrzymanych wzrasta zawartość kwasów.  

  MiTerra jest znana i polecana szczególnie ze względu na niezwykle wysoki poziom polifenoli: 327 mg/kg (gdzie 250mg/kg uważany jest za poziom wysoki). Polifenole, to najogólniej  bioaktywne związki pochodzenia roślinnego, które pełnią w organizmie człowieka bardzo ważną rolę. Są antyoksydantami, mają m. in. działanie przeciwnowotworowe, przeciwzapalne, przeciwmiażdżycowe. 

  Oliwa MiTerra  jest idealna do spożywania na zimno, jako składnik sosów sałatkowych, lub dodatek do pieczywa, ryb i makaronów. Może również służyć do gotowania i smażenia, ale pamiętajmy, że im wyższej temperaturze poddamy oliwę, tym mniej prozdrowotnych składników dostarczy ona do naszego organizmu. 

   Data przydatności jest widoczna na każdym opakowaniu i oznacz „najlepiej spożyć do”

   Prawidłowe przechowywana oliwy:  w chłodnym i ciemnym miejscu, szczelnie zakręcona (oliwa traci swoją jakość pod wpływem powietrza i światła).

  Nazwa i dekoracja tej oliwy z oliwek nawiązują do :”Rytualny taniec bogini Matki Ziemi  (1500r.p.n.e.)” MiTerra oznacza „Moja Ziemia”, ale w języku greckim oznacza również „Matkę”. To bardzo zobowiązujące. Dlatego twórcy oliwy uczynili wszystko by powstawała ona z szacunkiem dla otaczającego świata. 

  Oferowana przez nas oliwa pochodzi z tegorocznych zbiorów, a kwasowość tej partii wynosi 0,36%, co potwierdza analiza chemiczna.  Oliwę o niskiej kwasowości uzyskuje się z oliwek świeżych, nie do końca dojrzałych, nieuszkodzonych, przetworzonych w krótkim czasie od zbiorów. W oliwkach zbyt dojrzałych i zbyt długo przetrzymanych wzrasta zawartość kwasów.  

  MiTerra jest znana i polecane szczególnie ze względu na niezwykle wysoki poziom polifenoli: 327 mg/kg (gdzie 250mg/kg uważany jest za poziom wysoki). Polifenole, to najogólniej  bioaktywne związki pochodzenia roślinnego, które pełnią w organizmie człowieka bardzo ważną rolę. Są antyoksydantami, mają m. in. działanie przeciwnowotworowe, przeciwzapalne, przeciwmiażdżycowe. 

  Oliwa MiTerra  jest idealna do spożywania na zimno jako składnik sosów sałatkowych. Może również służyć do gotowania i smażenia, ale pamiętajmy, że im wyższej temperaturze poddamy oliwę, tym mniej prozdrowotnych składników dostarczy ona do naszego organizmu. 

   Data przydatności znajduje się na każdym opakowaniu i oznacz „najlepiej spożyć do”

   Prawidłowe przechowywana oliwy:  w chłodnym i ciemnym miejscu, szczelnie zakręcona (oliwa traci swoją jakość pod wpływem powietrza i światła).